Grønne bønnesuppe er en af de retter der ikke nødvendigvis ser vildt godt ud, men som smager virkeligt godt. Grønne bønnesuppe er en fri oversættelse fra Grüne Bohnensuppe, som er en klassisk tysk ret, der som alle andre klassikere kan lave på tusinde måder. Denne opskrift er den vi er vokset op med, og selvom den er simpel giver krydderiet sar/bønneurt suppen virkeligt god smag. Vi har haft en tradition med at spise grønne bønnesuppe lille juleaften, men den kan spises hele året.

Sar eller bønneurt som det også kaldes kan være svært at finde i butikkerne, men kan købes på nettet. Jeg købte det på Mandala Organic, da de har billig fragt, men hvis man kan skal fyldt op i krydderiskabet kan det også købes Asa Spice. Jeg sværger personligt til denne bouillon fra Herbamare, og jeg sørger altid for at købe et par stykker når den er spotvare i netto til ca 50,-. Oksekødet må gerne have en høj fedtprocent.

alt

Opskrift Print



Antal:
4 personer

Arbejdstid:
10 minutter

Total:
30 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 løg
    - Skrælles og hakkes
  • 1 fed hvidløg
    - Presset
  • 500 g kartofler
    - skåret i tern på 2x2x2 cm
  • 500 g grønne bønner
  • 1 liter bouillon

Fremgangsmåde

  1. Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i tern på 2x2x2 cm, så de er klar til senere.
  2. Løg skrælles, hakkes og steges med det pressede hvidløg
  3. Når løgene er blevet klare steges det hakkede oksekød
  4. Derefter tilsættes bouillon og sar, og kartoflerne koges i ca 10. min.
  5. Når de 10 min er gået tilsættes grønne bønner og retten simre indtil kartofler og bønner er møre
  6. Så skal retten bare på bordet og øses op i store dampene portioner :)

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *

Indlæser...