Har du også sådan en ret som dit barn spiser i så store mængder at man begynder at tvivle på fysikkens love? Hjemme hos os er det vores boller i karry, der (ofte - man ved aldrig med børn) bliver ædt i store mængder.

Boller i karry

Opskrift Print



Antal:
8 portioner

Arbejdstid:
1 time

Total:
1 t 20 min

Ingredienser

Sauce
  • 4 spsk smør (65 gram )
  • 4 tsk karry
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 dl hvedemel
  • 2 ds kokosmælk (a 400 ml )
  • 2 tsk/terninger bouillon
  • 2 squash
  • 400 gram gulerødder
  • 2 tsk soya
Boller
  • 800 g hakket svinekød
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 tsk salt
Tilbehør
  • Ris
  • spidskålsalat
  • æbletern

Fremgangsmåde

Forberedelse
  1. Bland ingredienserne til farsen sammen og rør det godt rundt med en håndmikser med dejkrogene på. Sørg for at den samler sig til en godt rørt fars.
  2. Riv gulerødder og squash på et rivejern.
  3. Sæt ris over hvis du skal have brune ris.
  4. Bland krydderierne sammen i en skål. Smelt smørret i en stor gryde og kom krydderiblandingen i og varm den op kort under omrøring. Kom mel i gryden og lad det samle sig og varm det igen igennem under omrøring.
  5. Kom nu grøntsagerne i gryden og rør godt rundt. Hvis melet sætter sig i bunden kan du komme lidt af den tykke del af kokosmælken ned.
  6. Når grøntsagerne har fået noget varme hældes kokosmælken gradvis på under ømrøring. Lad derefter retten simre i 15 minutter.
  7. Blend nu sovsen så fint som muligt med en stavblender. Kom bouillonterningerne i og blend lidt mere. Skru ned på på svag varme, jeg bruger 4 ud af 9 på mit komfur.
  8. Form små kødboller på størrelse med en bordtennis bold og kom dem ned i sovsen. Lad være med at lave bollerne for store, da de nemt skal kunne koges færdige i sovsen.
  9. Rør ganske stille rundt et par gange under kogningen så det ikke brænder på og efter 10-15 skulle bollerne gerne have opnået den ønskede kernetemperatur på 75 grader.
  10. Smag tilsidst til med soya.
  11. Server retten med en en spidskålsalat og/eller tern af æbler og appelsin i lidt citronsaft. Drys evt. også retten med lidt revet kokos og nogle korianderblade.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *

Indlæser...