Min søster mener, at hun ikke kan lide banankage, men indrømmer, at det nok er fordi banankage ofte er førstevalg for mange, der ikke rigtigt går op i at lave kage. Derfor vælger de nok en lidt kedelig opskrift og helt sikkert også kedelige råvare. Det kan også være fordi der er nogen, der gerne vil bruge rigtig rigtig brune bananer til deres banankage. Jeg ved ikke om det er fordi jeg bruger okø-bananer, der er lidt mindre og mere koncentreret i smagen på et tidligere tidspunkt, men jeg synes nu at det er rart at det smager mest muligt at banan og mindt muligt af råden frugt :smile:

Banankage

Ud over gode bananer og chokolade bruger jeg speltmel og surdej til at give smag. Med en surdej får man ikke bare et hævemiddel, men også en god koncentreret smag af fermenteret mel, hvor enzymerne har haft rigtig god tid til at arbejde. Mel behøver ikke bare, at være noget der binder en kage sammen, men kan også bidrage til smagen, så derfor bruger jeg gerne fuldkornsmel og poolish eller surdej når jeg laver kager. Det smager ikke igennem især fordi mængderne er lave, men det åbner smagen lidt mere hvilket kan være lige det sidste der mangler for at kagen bliver noget helt specielt.

Banankage

Når du har bagt kagen kan sagtens spises som den er, men for at gøre den lidt ekstra lækker, kan den toppes med hakket peanuts, hakket chokolade og lidt flager af maldon salt! :stuck_out_tongue:

Velbekomme!
- Henrik

Opskrift Print


Ingredienser

Fremgangsmåde

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *

Indlæser...