Her finder du nok bloggens simpleste opskrift på hveder, men ikke desto mindre er de smaddergode :wink:

Selvom traditionen foreskriver, at hveder skal bages aftenen før St. bededag og spises ristet på selve dagen, så foretrækker jeg nybagte hveder bededagsmorgen. I opskriften her, laver du dejen og triller hvederne aftenen før St. bededag, lader dem hæve i køleskabet natten over og tager dem ud til efterhævning næste morgen.

Hvis din tidsplan ikke tillader det, så kan du nøjes med tre timers hævning på køkkenbordet inden de kommer i ovnen.

God fornøjelse med opskriften,

Helene

Opskrift Print



Antal:
15 stk.

Arbejdstid:
30 minutter

Total:
60 minutter + evt. en nat til hævning

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 15 g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 2 æg
  • 60 g sukker
  • 10 g salt
  • 12 g stødt kardemomme
  • 550-650 g hvedemel
  • 60 g smør
    - i tern

Fremgangsmåde

Aftenen før
  1. Hæld vand og mælk i en skål og opløs gæret i det.
  2. Rør saltet ud i væsken.
  3. Slå æggene ud og rør dem i.
  4. Tilføj sukker, kardemomme og hvedemel og ælt dejen grundigt sammen. Start med 550 g mel og tilføj kun mere, hvis det bliver nødvendigt. Dejen skal være samlet, jævn, glat og slippe siderne.
  5. Når dejen er klar tilføjer du smøret af to omgange. Sørg for, at den første portion er helt optaget inden du tilføjer den næste portion.
  6. Ælt grundigt.
  7. Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter.
  8. Del dejen i 15 stykker og tril dem til kugler.
  9. Placer hvederne med 3-5 cm mellemrum i tre rækker med fem i hver på en bageplade.
  10. Dæk hvederne til og sæt dem i køleskabet natten over.
Næste morgen
  1. Tag hvederne ud af køleskabet og lad dem hæve til dobbelt størrelse tildækkede på køkkenbordet i ca. to timer.
    • Varm imens ovnen til 180 grader
  2. Bag hvederne i 15-20 minutter
  3. Nyd med tandsmør og god selskab
Tips! Hvis din bageplade er for stor til dit køleskab, kan du placere hvederne på bagepapir på et skærebræt.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *

Indlæser...