Foråret er virkeligt kommet til danmark tidligt i år og med forår kommer rabarber! Hvor jordbær er symbolet på sommer, er rabarber en af de første budbringere om det overflod af friske råvarer der er på vej. Rabarber er ikke helt så nemt som jorbær, hvor man bare skyller bakken og så er der serveret. Rabarber kræver lidt mere tilberedning og har også en kraftigere smag der helst skal balanceres med andre ting for ikke at blive for overvældende. Med det taget i betragtning vil jeg vove at påstå at rabarber (næsten) ikke kan gøres nemmere end i denne opskrift.
Opskriften er inspireret af en ret jeg fik på restauranten Stedsans i 2015. Jeg kan ikke huske præcis hvad der var i den oprindelige ret og måske var det creme fraiche, for det kan laves med begge dele. Så hvis du ikke lige ligger inde med mascarpone, men kun har creme fraiche er det også super lækkert. Faktisk kan du også bare bruge flødeskum, hvis det er det eneste du har i huset, hvilket også er det Annemette foretrækker
Jeg vil sige at et bundt rabarber rækker til mindst 6 personer, men også kan strækkes til 9 personer. Skal du ikke have gæster, men bare skal lave til dig selv eller lidt kærestehygge, så skal du alligevel bare lave hele bundet af rabarber. Rens og skyl stænglerne godt og skold glasset i kogen vand, så sikrer den høje sukkerkoncentration at de kan holde sig i 2 uger i køleskabet. Disclaimer: Det er en teoretisk grænse, for de har aldrig holdt så længe herhjemme
Når man serverer desserten kan man blande den overskydende saft med vand eller danskvand og hvis man er i feststemning, kan man man tilføje vodka. Blandingsforholdet må du selv smage dig frem til, men jeg kan dog love dig for, at du desværre løber tør for saft alt for tidligt… så måske skulle du alligevel lave en ekstra omgang rabarber?
Velbekomme!
- Henrik
P.S. rabarber er en grønsag, så det er vel teknisk set en salat
Opskrift Print
Antal:
6 portioner
Arbejdstid:
15 minutter
Total:
15 minutter
Ingredienser
- 250 g piskefløde
- 100 g mascarpone (kan erstattes af creme fraiche (min. 18%) )
- 60 gram mørk chokolade
- 100-150 g sukker (efter mængde af rabarber )
- 1 bundt rabarber
- ½ vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker )
Fremgangsmåde
- Skyl rabarber og skær dem i skiver på ca ½ centimeter og kom dem i en beholder, som fx et patentglas. Skold beholderen med kogende vand, så holder det sig i op til 14 dage.
- Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen ud i lidt at sukkeret
- Kom sukker, vaniljekorn og stang ned til rabarberne og bland det godt rundt så alle rabarber er dækket
- Lad rabarberne trække på køl i 2-3 dage, så er de klar til at blive spist
- Bland mascarpone og fløde og pisk det det til en let creme
- Hak chokoladen i grove flager, ved at starte fra en ende af og skære lidt af chokoladen med en stor kniv
- Anret tallerkner med rabarber, lidt af rabarber saften, creme og chokolade, så fint eller rustikt som du lyster eller har evner til
- Server med et glas rabarbersaft, evt. med lidt vodka eller lignende i
Skriv en kommentar
Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *