Klatkager er virkeligt børnevenlige både i smag og så er de drøn nemme at lave. Bland ingredienserne sammen, måske med en elpisker med dejkrogene på og steg dem ved lav varme i godt med smør.
Klatkager kan serveres med meget forskelligt topping. Jeg foretrækker marmelade, gerne med hindbær for lidt syrlighed, men det er helt efter egen smag.
Opskrift Print
Antal:
4-6 portioner
Arbejdstid:
20 min
Total:
20 min
Ingredienser
- 1000 g Risengrød (Fra dagen før )
- 4 æg
- 90 g hvedemel
- 4 spsk sukker
- 1/2
vaniljestang
- Kornene heraf - 1 nip salt
- Fx hindbærmarmelade eller andet sødt
Fremgangsmåde
- Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen ud i en smule sukker og fordel dem godt. Bland derefter alle ingredienserne sammen med en elpisker med dejkrogene på. Kom evt. lidt ekstra salt i, hvis du ikke laver meget salt risengrød.
- Varm en eller flere pander op til lav til middel varme. Når panderne er blevet varme fordeles en god klat smør på dem.
- Kom portioner på ca 10-12 cm i diameter på panden og steg til de er gyldne. Vend dem forsigtigt og gentag. Kom dem på et fad under et klæde eller i en lun ovn.
- Server med topping som fx hindbærmarmelade eller kanelsukker
Skriv en kommentar
Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *