Klatkager er virkeligt børnevenlige både i smag og så er de drøn nemme at lave. Bland ingredienserne sammen, måske med en elpisker med dejkrogene på og steg dem ved lav varme i godt med smør.

Klatkager med hindbærmarmelade

Klatkager kan serveres med meget forskelligt topping. Jeg foretrækker marmelade, gerne med hindbær for lidt syrlighed, men det er helt efter egen smag.

Opskrift Print



Antal:
4-6 portioner

Arbejdstid:
20 min

Total:
20 min

Ingredienser

Klatkager
  • 1000 g Risengrød (Fra dagen før )
  • 4 æg
  • 90 g hvedemel
  • 4 spsk sukker
  • 1/2 vaniljestang
    - Kornene heraf
  • 1 nip salt
Topping
  • Fx hindbærmarmelade eller andet sødt

Fremgangsmåde

Klatkager
  1. Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen ud i en smule sukker og fordel dem godt. Bland derefter alle ingredienserne sammen med en elpisker med dejkrogene på. Kom evt. lidt ekstra salt i, hvis du ikke laver meget salt risengrød.
  2. Varm en eller flere pander op til lav til middel varme. Når panderne er blevet varme fordeles en god klat smør på dem.
  3. Kom portioner på ca 10-12 cm i diameter på panden og steg til de er gyldne. Vend dem forsigtigt og gentag. Kom dem på et fad under et klæde eller i en lun ovn.
  4. Server med topping som fx hindbærmarmelade eller kanelsukker

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *

Indlæser...