Så længe jeg kan huske, har vi lavet godteklumper til vores årlige julebagedag og i år var ingen undtagelse. Godteklumperne har altid været en af favoritterne når man skulle vælge en småkage fra dåserne. Den status skyldes nok mængde af chokolade og nødder, men også, at klumperne var så store i ens lille barnehånd, at de næsten kunne gøre det ud for et lille mellemmåltid 😛

Godteklumper

Dejen er ganske enkelt at lave og kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet, hvilket jeg også klar vil anbefale at gøre. Der er massere af enzymer i melet, som gladeligt arbejder mens dejen ligger i køleskabet.

Selvom det næppe bliver et problem, må jeg nok lige nævne at godteklumper ikke holder sig lige så godt som andre småkager. Så der er virkeligt ikke nogen grund til at udfordre selvdesciplinen og gemme dem i flere uger… Så hellere lave en portion mere 😊

Opskrift Print



Antal:
24 klumper

Arbejdstid:
30 min

Total:
40 min

Ingredienser

Dej
  • 250 g smør
    - Varmet til stuetemperatur
  • 125 g flormelis
  • 1 god knivspids salt
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 150 g hakkede hasselnøder
  • 150 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Bland først smør, flormelis og æg godt sammen, tilsæt derefter mel og salt og ælt det godt sammen.
  2. Hak nødder og chokolade en smule sjusket, så der er nogle dejligt store stykker og nogle små stykker.
  3. Bland nødder og chokolade i dejen og lad den hvile i køleskabet til den skal bruges.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Form runde kuler af dejen på størrelse med en valnød eller lidt størrere og læg dem med lidt mellemrum på en bageplade.
  6. Bag klumperne i 8-10 min til de har den ønskede afbagning.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *

Indlæser...