Min kæreste er ikke så glad for fisk, så hvis jeg skal have lokket lidt omega-3 i ham, så skal den kamufleres med en god portion remoulade eller en grundig frittering. Fish ‘n’ chips er derfor blevet lidt af en lørdagsklassiker hjemme hos os og bliver gerne nydt med en lækker øl til maden.

Til retten kan bruges en hvilken som helst slags hvid fisk. Jeg synes det er nemmest med lange eller sej, da det to fisketyper er lidt fastere i kødet end f.eks. torsk. Det betyder, at de hænger bedre sammen og sandsynligheden for en omgang plukfisk er langt mindre, hvis det er første gang du prøver kræfter med denne lækre engelske klassiker.

God fornøjelse med opskriften,

Helene

Opskrift Print



Antal:
4 personer

Arbejdstid:
60 minutter

Total:
60 minutter

Ingredienser

Fritter
  • 1 kg kartofler
    - skåret i både
  • 1/2 dL olivenolie
  • 1/4 tsk. rosmarin
  • 1/2 tsk. timian
  • 1 tsk. havsalt
  • ca. 1/2 tsk. friskkværnet peber
Ærtemos
  • 2 spsk. smør
  • 250 g ærter
  • 5 mynteblade
  • 1/2 citron
  • salt og peber
Dej
  • 200 g hvedemel
  • 2,5 dL kold øl
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • ca. 1/2 tsk. friskkværnet peber
Fisk
  • 1 L olie (f.eks. solsikke eller raps)
  • 1 dL hvedemel
  • 500 g filetter af hvid fisk (torsk, sej, lange, kuller)

Fremgangsmåde

Tænd din ovn på 175 grader varmluft.

Ærtemos
  1. Smelt smøret i en lille gryde.
  2. Tilføj mynten og ærterne og lad det simre i 5-10 minutter.
  3. Lav dejen imens.
  4. Når ærterne er færdige stavblendes de og smages til med citron, salt og peber.
Dej
  1. Pisk mel, øl, bagepulver, salt og peber sammen i en skål til en ensartet dej.
  2. Dæk dejen til og lad den hvile 20-30 minutter, mens du arbejder videre.
Fritter
  1. Skær kartoflerne i både og læg dem i et ovnfast fad
  2. Vend dem med olie, rosmarin, timian, salt og peber, til alle karofler er dækket.
  3. Sæt kartoflerne i den forvarmede ovn og bag dem i 30-35 minutter.
Fisk
  1. Hæld olien i en tykbundet gryde og varm den langsomt op uden låg.
  2. Pak fisken ud og dup den evt. tør med køkkenrulle.
  3. Vend filletterne i hvedemel, så de er helt dækkede.
  4. Når olien er mellem 160-180 grader er den klar til brug.
  5. Dyp filetterne i dejen og check at de er helt svøbt i dej og sænk dem forsigtet ned i den varme olie.
    • Du bliver formentlig nødt til at stege dine filetter af flere omgange. Både for at de ikke sætter sig sammen og for at temperaturen ikke sænkes for hurtigt.
    • Hold evt. de færdige filetter varme i ovnen med fritterne imens.
  6. Lad fisken stege i 5-8 minutter afhængig af størrelse. Tjek deres kernetemperatur, når du fornemmer, at de er ved at være færdige. Det anbefales at fisk når en temperatur på omkring 50 grader.
Servering Server filetterne hurtigst muligt efter stegning med fritter og ærtemos.

Tips!
  1. Sætter fisken sig fast på bunden af gryden? Så er olien nok for kold.
  2. Det er optimalt at lade olien være i nærheden af 160 grader, når du starter stegningen og være omkring 180 grader, når du afslutter din stegning.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *

Indlæser...