Hjemmelavet flødeis, koldskål, bernaisesauce er alle lækre sager, der har én ting til fælles. Nemlig det, at de efterlader dig med et overskud af æggehvider. Æggehviderne behøver dog ikke ende deres dage som madspild i affaldsposen. De kan heldigvis bruges til noget så lækkert som den gamle bagerklassiker elefantfødder: sprøde og seje marengs med chokolade. Min opskrift er til fem æggehvider, men kan nemt skaleres til dit behov. Regn med 50 g sukker pr. æggehvide - og så er det ellers bare at eksperimentere derfra :-)
Opskrift Print
Antal:
12 stk.
Arbejdstid:
15 minutter
Total:
2 timer 45 minutter
Ingredienser
- 5
æggehvider
- ca. 160 g - 250 g rørsukker
- 1 tsk. vaniljepasta
- 100 g mørk chokolade
- ca. 2 knsp.
havsalt
- efter smag
Fremgangsmåde
- Pisk æggehviderne i en ren skål, til de næsten er stive.
- Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker.
- Når alt sukkeret er tilsat pisker du løs længe - gerne 5-10 minuttter, så sukkeret kan blive ordentligt opløst, da det giver den lækreste marengs.
- Opvarm imens din ovn til 110 grader og beklæd to bageplader med bagepapir eller silikonemåtter.
- Smelt chokoladen og tilsæt havsalt. Du må endelig ikke bruge for meget, så smag dig frem.
- Vend nu forsigtigt den smeltede chokolade i marengsen. Massen skal ikke være ensartet, men en blanding af brune og hvide nuancer.
- Afsæt 6 store klatter på hver af dine bageplader og bag dem ved 110 grader i 1 ½ time.
- Når tiden er gået skal du slukke ovnen og lade dine elefantfødder stå til tørre i yderligere 1 time.
- Tag pladerne ud af ovnen og lad marengsene køle helt af på en bagerist inden du putter dem i en lufttæt beholder.
Skriv en kommentar
Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *