Risotto har længe været en hverdagsfavorit hos mig, da den er hurtig, nem og alsidig.

Den kan laves i et hav af forskellige varianter, men min go to er med ærter og svampe.

Svampene er med til at give umami og smag, hvilket også er grunden til at jeg foretrækker hønseboullion.

Jeg bruger ofte grødris som erstatning til risottoris, da de er tilgængelige i min lokale netto og er billigere. Man skal dog være mere påpasselig i forhold til ikke at give dem for længe, da de er mere tilbøjelige til at blive grødede (Surprise!)

Retten kan laves uden hvidvin, hvor man skal erstatte med en anden form for syre, for eksempel citron.

Opskrift Print



Antal:
4 portioner

Total:
40 min

Ingredienser

Risotto
  • 500 g Risottoris eller grødris
  • 400 g Champignon
  • 2 spsk. Soya
  • 3-4 stilke Timian
  • 2 stk Løg
  • 2 stilke Bladselleri
  • 4 fed Hvidløg
  • 1 stk Økologisk citron
  • 2 dL Hvidvin
  • Boullionterninger eller fond svarende til 1.5 L Hønseboullion
  • 1.5 L Kogende vand
  • 300g Ærter
  • 150g Grana Padano
  • 50g Smør
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Klargør ingredienser
  1. Rens og snit champignon i både.
  2. Snit løg og bladselleri fint.
  3. Riv osten og sæt den til side.
  4. Snit hvidløg fint.
Steg champignon
  1. Steg champignon hårdt med soya og en smule salt i samme gryde som resten af retten skal laves i.
  2. Når champignonen har taget farve, tilsættes timianen.
  3. Sæt champignonen til side, så den ikke koges igennem i resten af retten.
Risottoen
  1. Steg løg og bladselleri til løgene er blanke.
  2. Tilføj ris og steg disse til gyldne.
  3. Tilføj hønseboullionterningerne og hvidløg og lad det stege med kort uden at hvidløgen får farve.
  4. Tilføj hvidvin for at deglacere og lad det koge fra.
  5. Tilføj kogende vand løbende i takt med at det bliver optaget af risen og lad det koge i omtrent 10 minutter.
  6. Riv halvdelen af citronskallen i risottoen.
  7. Lad risene koge til de er blevet møre, men stadig har smule bid.
  8. Tilføj ærter og champignon og lad det varme igennem.
  9. Vend osten og smør i risottoen lidt af gangen så den ikke klumper.
  10. Smag til med salt, peber, citronskal og citron.
  11. Server med Grana Padano og timian eller persille.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *

Indlæser...