Rabarbertrifli er en skøn forårs- og sommerdessert. Den er både sød, fed og frisk. Den er god at servere for gæster, for det hele kan gøres klar i forvejen. Makroner og kompot kan forberedes flere dage før og desserten skal helst trække en time eller flere efter sammenlægningen.
Jeg koger min kompot uden vand, så den ikke bliver for flydende. Derfor koger jeg den også langsomt op. Efter min mening skal en god kompot ikke være helt udkogt men have tekstur. Sluk derfor for kompotten, når de sidste stykker er lige akkurat gennemkogte.
God fornøjelse med opskriften “- Helene”
Opskrift Print
Antal:
4 personer
Arbejdstid:
60 minutter
Total:
60 min.
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 50-100 g rørsukker
- 1/2 vaniljestang
- 200 g
marcipan
- revet - 275 g rørsukker
- 2 æggehvider
- 1/2 vaniljestang
- 2 spsk. rørsukker
- 2
æggeblommer
- evt. pasteuriserede - 2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Rens rabarberstilkene og skær dem i skiver på ca. 1/2 cm.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem med lidt rørsukker, for at skille kornene.
- Put rabarberskiverne i en gryde og tilsæt rørsukkeret og vaniljekorn og -stang. Rør rundt i gryden for at fordele det.
- Sæt gryden over på middel blus og kog kompotten langsomt op. Rør rundt en gang i mellem.
- Det tager ca. 10-15 minutter før kompotten er færdig afhængig af størrelsen på dine rabarberstykker.
- Når de sidste stykker lige akkurat er gennemkogte, fjerner du gryden fra varmen.
- Opbevar kompotten i tætsluttende beholder i køleskabet.
- Tænd din ovn på 160 grader varmluft og gør en bageplade klar med bagepapir eller en silikonemåtte.
- Ælt marcipan og sukker sammen.
- Tilsæt æggehviderne og rør det sammen med marcipanmassen. Brug gerne en el-pisker.
- Når massen er ensartet fylder du den i en sprøjtepose. Sprøjt klatter på størrelse med en femkrone ud på bagepladen.
- Bag makronerne i ovnen i 20-25 minutter.
- Lad dem køle af på en bagerist.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Skil dem ad, ved at presse den ud i en smule af sukkeret.
- Hæld æggeblommer, vanilje og rørsukker i en skål og pisk det længe. I hvert fald fem minutter og sandsynligvis mere. Det skal være stort, fluffy og nærmest fast i det. Ellers får du en flydende råcreme.
- Pisk fløden til en let skum.
- Vend flødeskum og æggesnaps sammen.
- Opbevar på køl ind til brug.
- Læg triflierne sammen ved at starte med rabarberkompot, så et lag knuste makroner og dernæst råcreme. Hvis dine glas er høje, så fotsætter du med endnu et lag af hver.
- Lad helst triflierne trække på køl i en times tid eller mere.
Skriv en kommentar
Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *