Rabarberkompot gør det både godt i det salte og det søde køkken. Det er perfekt til kylling og nye kartofler, men er lige så genialt i en trifli eller helt enkelt med fløde til.
Der skal sukker til at afrunde raberberens bitterhed og syre. Jeg plejer at regne med 1-2 spsk. pr. 100 g, hvilket svarer til ca. 10-20 g sukker pr. 100 g rabarber. Start med lidt og tilføj mere, når du har smagt på den (næsten) færdige kompot. Vær opmærksom på, at varme ting smager lidt sødere end afkølede.
Jeg koger min kompot uden vand, så den ikke bliver for flydende. Derfor koger jeg den også langsomt op. Efter min mening skal en god kompot ikke være helt udkogt men have tekstur. Sluk derfor for kompotten, når de sidste stykker er lige akkurat gennemkogte.
God fornøjelse med opskriften “- Helene”
Opskrift Print
Antal:
4 personer
Arbejdstid:
10 minutter
Total:
30 min.
Ingredienser
- 600 g rabarber
- 60-120 g rørsukker
- 1/2 vaniljestang
Fremgangsmåde
- Rens rabarberstilkene og skær dem i skiver på ca. 1/2 cm.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem med lidt rørsukker, for at skille kornene.
- Put rabarberskiverne i en gryde og tilsæt rørsukkeret og vaniljekorn og -stang. Rør rundt i gryden for at fordele det.
- Sæt gryden over på middel blus og kog kompotten langsomt op. Rør rundt en gang i mellem.
- Det tager ca. 10-15 minutter før kompotten er færdig afhængig af størrelsen på dine rabarberstykker.
- Når de sidste stykker lige akkurat er gennemkogte fjerner du gryden fra varmen.
- Opbevar kompotten i tætsluttende beholder i køleskabet.
Skriv en kommentar
Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *