En af de første ting, min kæreste får lyst til, når sommeren banker på døren er koldskål. Fløjelsblød og syrligsød hjemmelavet koldskål serveret med kammerjunkere, bær eller måske honningristede havregryn. Herhjemme er der konsensus om, at koldskål både falder i kategorien dessert, snack og morgenmad. Min udgave er meget klassisk og indeholder både æggeblommer og A38 - og citron, naturligvis.
God fornøjelse med opskriften, Helene
Opskrift Print
Antal:
6 personer
Arbejdstid:
15 minutter
Total:
1 timer 15 minutter
Ingredienser
- 7
æggeblommer
- evt. pasteuriserede - 1,5 dl rørsukker
- 1 vaniljestang
- 6,5 dl A38
- 1 liter kærnemælk
- 2
økologiske citroner
- skåret i 1 cm tykke skiver
Fremgangsmåde
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret for at løsne kornene fra hinanden.
- Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen lyse og luftige i en skål. Giv det god tid - gerne 5 minutter.
- Tilsæt A38 og rør det forsigtigt ud i blandingen.
- Rør herefter kærnemælken i.
- Put citronskiverne og vaniljestangen i.
- Lad koldskålen hvile i køleskabet i minimum 1 time og gerne længere
- Server med kammerjunkere, bær eller dit favorifyld.
Skriv en kommentar
Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *