Hindbærsnitter er en skøn, nem og ret hurtig kage at bage, som stadig smager af massere af kærlighed. Den er sød, men også frisk. Det er en rigtig bedsteforældrekage, der nydes bedst til kaffe med underkopper :wink:.

Min kærlighed til hindbærsnitter startede fordi vores opa (morfar) i sin tid var storproducent af jordens bedste hindbærmarmelade. Han producerede kæmpe mængder, så der var altid rigeligt i køkkenskabene. Hans hemmelighed var at bruge efterårshindbær, som først er klar omkring september. De får virkelig sensommerens sødme og bliver kun mere perfekt af, at der næsten aldrig går orm i. Vores opa havde så utroligt mange planter, at man snilt kunne gnaske hele håndfulde uden at gøre synligt indhug.

En hindbærsnitte er ikke stort bedre end den marmelade, du putter i den. Vælg derfor gerne en hjemmelavet eller alternativt en lidt syrlig én med et højt indhold af hindbær.

Hvis du er til den helt klassiske bagerudgave, kan du erstatte perlesukker og mandler med en omgang glassur (lav den ret fast), men det er simpelthen for sødt til min smag.

God fornøjelse med opskriften :blossom: Helene

Opskrift Print



Antal:
8-10 stk.

Arbejdstid:
20 min

Total:
45 min

Ingredienser

  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 100 g smør
    - i tern
  • 75 g marcipan
    - revet
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 glas hindbærmarmelade (eller anden marmelade efter humør)
  • 1 spsk. perlesukker
  • 15 g mandler
    - skåret til splitter

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
  2. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
  3. Tilføj smør og marcipan og ælt det i dejen sammen.
  4. Put sukker og æg i dejen og ælt den sammen.
  5. Når massen er ensartet, samler du den i en tyk pølse og placerer den på et stykke bagepapir, der passer i størrelse til din bageplade.
  6. Rul snittedejen ud, så den er ca. lige så stor som dit bagepapir.
  7. Smør marmeladen ud på den ene halvdel af dejen på langs, men efterlad 1,5 cm til kanten.
  8. Tag fat i bagpapiret og brug det til af folde den ene halvdel af dejen og den del, der er marmelade på. Fjern forsigtigt bagepapiret.
  9. Brug en gaffel til at trykke kanterne sammen, så de holder på marmeladen under bagning.
  10. Drys toppen med med perlesukker og mandelsplitter og tryk dem en smule ned i dejen.
  11. Bag kagen ved 180 grade i 20-25 minutter.
  12. Når hindbærsnitten er færdig, flyttes den forsigtet til en bagerist, så den kan køle af.
  13. Skær kagen ud i 8-10 snitter. Trim evt. kanten fra, for et helt clean look.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *

Indlæser...