Dutch baby er sådan en ret, som man skal tage lidt tilløb til før man endeligt beslutter sig for at lave den. Men når man så har lavet den første gang, bliver den helt sikkert en fast del af ens repertoire, for den er både nem, lækker og ser brand godt ud!

Dutch baby

Måske har du undret dig over, hvad der giver en dutch baby sin form, men det korte svar er at den puffer op og bliver kuglerund. Jeg skrevet lidt mere om i min opskrift på dessertversionen af dutch baby

Det vigtigste du skal bruge, er en pande der kan gå i en 220° varm ovn. Sæt pande i ovnen når du starter og brug hurtigvarmfunktionen, hvis din ovn har sådan en, så er du sikker på at den er gennemvarm når du skal bruge den.

Ellers er noget af det gode ved denne ret, at den er godt timet. Dejen kan klargøres mens gryden varmer og når babyen er i ovnen, kan fyldet laves. Dejen kan blandes med i en blender/foodprocessor eller med en stavblender for at undgå klumper.

Dutch baby

Dette er bare en måde at lave en dutch baby, så du kan freestyle den i det uendelige og tilpasse den til sæsonen, når der ikke er mere grønkål.

Velbekomme!
- Henrik

Opskrift Print



Antal:
26 cm “baby”

Arbejdstid:
30 min

Total:
1 time

Ingredienser

Dutch baby
  • 4-5 æg (alt efter størrelse )
  • 150 g hvedemel
  • 150 ml mælk
  • 25 gram parmesan eller vesterhavsost
  • 2-3 spsk purløg
    - hakket
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smør
Fyld
  • 200-300 g grønkål
  • 150 g god bacon
  • 15-20 cherrytomater
  • 1 rødløg (valgfrit )

Fremgangsmåde

Dutch baby
  1. Sæt en pande eller lav støbejernsgryde i ovnen og tænd den på 220° (evt. hurtigvarme);
  2. Bland mælk, mel, æg og salt sammen og pisk godt.
    • Brug en håndmixer eller en stavblender til at blande dejen godt og få godt med luft i.
  3. Tilsæt hakket purløg og lad dejen vil på køkkenbordet til panden er klar i ovnen.
  4. Når ovnen er blevet 220° grader skal panden have 10 min ekstra i ovnen for at blive gennemvarm. (Men husk at slukke for hurtigvarm, hvis du bruger den)
  5. Tag panden ud og kom smørret i panden og rør det rundt til det er smeltet.
  6. Hæld baby-dejen ned i smøret, drys med parmesan og sæt panden tilbage i ovnen.
  7. Giv babyen 20-25 minutter i ovnen. Bare rolig den skal nok puffe op når du endeligt har opgivet den.
Fyld
  1. Steg bacon på en pande og tilsæt rødløg når der er kommet lidt fedt ud fra baconet
  2. Tag bacon og løg af og steg grønkål med lidt salt, evt. lidt af gangen da det fylder meget
    • Jeg kan godt lide at der er lidt forskellige teksturer, så jeg steger en portion grønkål meget og en anden portion lidt.
  3. Skær cherrytomater i halve
  4. Når babyen er færdig tages ud af ovnen, hvorefter den falder sammen på midten. Kom fyldet i midten af babyen.
  5. Drys evt. med lidt ost og server i den varme pande.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *

Indlæser...