Har du også sådan en ret som dit barn spiser i så store mængder at man begynder at tvivle på fysikkens love? Hjemme hos os er det vores boller i karry, der (ofte - man ved aldrig med børn) bliver ædt i store mængder.
Opskrift Print
Antal:
8 portioner
Arbejdstid:
1 time
Total:
1 t 20 min
Ingredienser
- 4 spsk smør (65 gram )
- 4 tsk karry
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 1 dl hvedemel
- 2 ds kokosmælk (a 400 ml )
- 2 tsk/terninger bouillon
- 2 squash
- 400 gram gulerødder
- 2 tsk soya
- 800 g hakket svinekød
- 2 dl havregryn
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 2 tsk salt
- Ris
- spidskålsalat
- æbletern
Fremgangsmåde
- Bland ingredienserne til farsen sammen og rør det godt rundt med en håndmikser med dejkrogene på. Sørg for at den samler sig til en godt rørt fars.
- Riv gulerødder og squash på et rivejern.
- Sæt ris over hvis du skal have brune ris.
- Bland krydderierne sammen i en skål. Smelt smørret i en stor gryde og kom krydderiblandingen i og varm den op kort under omrøring. Kom mel i gryden og lad det samle sig og varm det igen igennem under omrøring.
- Kom nu grøntsagerne i gryden og rør godt rundt. Hvis melet sætter sig i bunden kan du komme lidt af den tykke del af kokosmælken ned.
- Når grøntsagerne har fået noget varme hældes kokosmælken gradvis på under ømrøring. Lad derefter retten simre i 15 minutter.
- Blend nu sovsen så fint som muligt med en stavblender. Kom bouillonterningerne i og blend lidt mere. Skru ned på på svag varme, jeg bruger 4 ud af 9 på mit komfur.
- Form små kødboller på størrelse med en bordtennis bold og kom dem ned i sovsen. Lad være med at lave bollerne for store, da de nemt skal kunne koges færdige i sovsen.
- Rør ganske stille rundt et par gange under kogningen så det ikke brænder på og efter 10-15 skulle bollerne gerne have opnået den ønskede kernetemperatur på 75 grader.
- Smag tilsidst til med soya.
- Server retten med en en spidskålsalat og/eller tern af æbler og appelsin i lidt citronsaft. Drys evt. også retten med lidt revet kokos og nogle korianderblade.
Skriv en kommentar
Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *